Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 augusti 05.30, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Onsdag-torsdag natt, 29-30/8. Polisregion Öst.

Natten mot torsdag den 30/8 har på det stora hela varit lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län) , även om vissa ärenden varit undantag från detta.

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 108 händelserapporter av varierande art mellan kl. 22:00 och 05:00. Det har rört sig allt från rena rutinärenden som kontroller av fordon och/eller personer som initierats av polispatruller runt om i regionen till en omfattande insats p.g.a. misstänkt farligt föremål vid ett polishus.

Fyra personer har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan (samt tidigare notis gällande misstänkt farligt föremål i Norrköping).

NOTERBART:

Södermanlands län:

Kl. 01:45 larmade en polispatrull som befann sig i Strängnästrakten om att de inlett ett förföljande på ett fordon som de dessförinnan försökt stoppa för en kontroll men där föraren av någon anledning valt att försöka köra från patrullen. Under jakten gjorde den flyende bilisten ett försök att ramma polisbilen, men som väl är lyckades man undvika att kollidera. Efter ca fem minuter stannade plötsligt den jagade bilen och föraren gjorde ett försök att springa från platsen, han hann dock inte långt innan han kunde övermannas och gripas. Föraren, som är i 23-årsåldern, är nu misstänkt för försök till grov misshandel (efter försöket att ramma polisbilen), drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Östergötlands län:

Misstänkt farligt föremål vid Norrköpings polishus, två gripna. Se separat notis.

Strax innan kl. 03:00 inkom larm om att en ordningsvakt vid en krog i centrala Linköping blivit hotad av en man med ett pistolliknade föremål. En av de polispatruller som beordrades på ärendet kunde inom kort gripa en misstänkt gärningsman inte långt från brottsplatsen. I nära anslutning till gripandeplatsen anträffades sedan en gömd pistol (i nuläget oklart om det är ett skarpt vapen eller om det rör sig om en välliknade attrapp). Den gripne är i 35-årsåldern, han är misstänkt för grovt olaga hot samt vapenbrott.

Jönköpings län:

Inget att rapportera.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen