Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 augusti 13:31

30 augusti 13.16, Stöld, Jönköping

Man greps för förberedelse till stöld.

12.05 en ordningsvakt ringde till polisen från en butik på Asecsområdet i Jönköping. Vakten anmälde att hen hade gripit en person som hade en preparerad väska, d.v.s. en väska där man kan lägga larmade varor utan att larmsystemet larmar när man lämna butiken. Vakten misstänker att den gripne mannen hade gjort detta som en förberedelse för att stjäla en kamera.

Polisen åkte till butiken och övertog gripandet. Mannen, som är i 25-årsåldern togs med till polisstationen och den preparerade väskan togs i beslag. Mannen kommer att förhöras och därefter kommer jouråklagare att besluta om den fortsatta förundersökningen. Brottsrubriceringen är förberedelse till stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen