Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 augusti 10.43

29 augusti 23.50, Farligt föremål, misstänkt, Norrköping

Misstänkt farligt föremål anträffat vid polishuset i Norrköping. Två personer gripna.

Strax innan midnatt anträffades ett misstänkt farligt föremål som placerats i anslutning till entrén till polishusets reception i Norrköping.

Anträffandet gjordes efter att två personer setts springa från platsen. De två personerna kunde inom kort stoppas och kontrolleras och det var i samband med denna kontroll som det misstänkt farliga föremålet hittades av annan polispersonal.

De två personerna greps, misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det rör sig om två män i 20-25-årsåldern.

Polisen har spärrat av ett större område i anslutning till polishuset. Avspärrningen får till följd att all trafik, inklusive lokaltrafik, som går mot den s.k. "polishusrondellen" på Norra Promenaden måste ledas om. 

Personal från det Nationella Bombskyddet (NBS) har beordrats till platsen, liksom polisregionens egen teknikerberedskap.

Innan personalen från NBS har undersökt föremålet går det ej att säga något om dess beskaffenhet och eventuella farlighet.

Polisen uppmanar i nuläget de boende i de fastigheter som vetter mot/ligger i nära anslutning till Norrköpings polishus att inte uppehålla sig i närheten av fönster o.d. som vetter mot polishuset.

Texten kommer att uppdateras när ny information finns att tillgå.

Uppdatering kl. 04:50:

Personal från NBS påbörjade undersökningen av det misstänkt farliga föremålet vid 03:30-tiden. Initialt med hjälp av en robot och i skrivande stund jobbar man med att röntga föremålet.

Samtliga avspärrningar kvarstår och tills annat meddelas så gäller uppmaningen angående att hålla sig borta från fönster o.d. som vetter mot polishuset.

Uppdatering kl. 05:52:

Kl. 05:47 meddelade bombteknikerna att det misstänkta föremål som undersökts under natten är ofarligt.

Samtliga avspärrningar är nu hävda.

10.30 Eftersom förundersökningen om allmänfarlig ödeläggelse leds av chefsåklagare Torsten Angervåg besvaras också frågor från media av honom under dagen på telefon 010-5625871. Polisen kommer inte att lämna någon ytterligare information om ärendet, vilket inkluderar den ordinarie pressträffen i dag i polishuset i Norrköping kl. 13.00

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen