Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 augusti 14.14

31 augusti 10.32, Arbetsplatsolycka, Umeå

Forslunda, byggarbetare som ramlat från ställning

Enligt preliminära uppgifter har arbetaren ramlat från 6-8 m höjd. Personen är förd med ambulans till sjukhus. Skadeläge oklart, för uppgift om det hänvisas till sjukvården. Det finns inga vittnen till fallet.

Polis på plats har spärrat av för att kunna dokumentera och göra en platsundersökning. Ärendet hanteras av oss som en arbetsplatsolycka.

Uppdatering kl 14:08

Mannen, i 45-års åldern, som har ramlat från taket/byggnadsställning är allvarligt skadad men enligt uppgift är tillståndet inte livshotande. Det finns inga direkta vittnen till olyckan. Mannen arbetar för ett takföretag som utför arbete på Hippologum.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada (arbetsplatsolycka) vilket är rutin. Ingen är delgiven någon misstanke utan arbetet inriktas på att fastställa om det finns något brott. Polisens kriminaltekniker har, med biträde från Arbetsmiljöverket, undersökt och dokumenterat olycksplatsen.

Ärendet kommer att utredas vid vår enhet för arbetsmiljöbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen