Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

31 augusti 19.04, Olaga hot, Göteborg

Polisinsats i centrala Göteborg efter bråk/hotfull situation vid Högsbotorp.

Kl 19.04: Händelsen startade i en bostad vid Högsbotorp där några familjemedlemmar hamnat i bråk och hot förekommit där det uppgavs vara något vapen involverat. Polisen startade av den anledning en insats där  bla helikopter var involverad.

Två personer/män eftersöks efter det bråk som inlett händelsen. En förundersökning med rubricering grovt olaga hot samt vapenbrott inleds. En av de involverade männen kunde relativt snart gripas, en man född 1998. Han var den man som uppgavs ha visat en pistolliknande föremål, detta har då ännu inte återfunnits.

Ytterligare en man som varit involverad var då på fri fot. Denna man kunde ca kl 20.00 gripas. Brottsrubricering ännu oklar.Ytterligare brott tillkommer troligen.

Händelsen har inträffat inom en familj, inga ytterligare personer anses för närvarande varit involverade. Inga kända personskador, inga vapen har avlossats.

Polisen har senare genomfört sök med hund på den plats som den första mannen greps på. Det resulterade i att polisen fann ett vapen på platsen, troligen det som omnämnts i samband med inledningen av händelsen.

Ännu oklart vilken typ av vapen det handlar om. Teknisk undersökning kommer att genomföras.      

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen