Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 augusti 08.30, Övrigt, Sollefteå

Sammanfattning av fredag kväll/natt på Urkultfestivalen.

I stort har det varit en lugn fredag på Urkult med god ordning och stämning bland besökarna.

Tre personer omhändertogs på festivalen med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer. Två av dessa var under 18 år och överlämnades av patrull till vårdnadshavare. En av de som omhändertogs misstänks för våldsamt motstånd, samt skadegörelse då denne krossade en ruta på en polisbil i samband med ingripandet.

Under kvällen, vid 20-tiden, stoppades och kontrollerades en bil utanför festivalområdet. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och olovlig körning. Passageraren, en kvinna i 25-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Bilen togs i beslag med stöd av Trafikbrottslagen 7 § för att förebygga fortsatt brottslighet. Båda frigivna efter förhör.

Utöver detta har en anmälan om våld mot tjänsteman upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen