Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 augusti 19.00, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Prideparaden är nu avslutad.

Den särskilt uttagna poliskommenderingen med anledning av Prideparaden är nu avslutad. Kommenderingsledningen meddelar att paraden har kunnat genomföras helt enligt planen och utan stora ordningsstörningar.

Fram till klockan 18:00 då paraden kommit fram till Östermalms IP har följande brott relaterade till paraden rapporterats.

Vid 13-tiden kontrollerades en grupp personer på Klarabergsgatan. En person greps för våld mot tjänsteman och 13 personer omhändertogs med stöd av Polislagen §13 eftersom de ansågs utgöra en fara för den allmänna ordningen. Personerna är nu släppta. 

Vid 15-tiden rapporterades en grupp personer som genomförde en icke tillståndsgiven allmän sammankomst (demonstration) vid Lidingövägen. Gruppen är också rapporterade för olaga intrång eftersom de stod på privat mark. När paraden passerade kastade en person i tåget sten mot den allmänna sammankomsten. Den personen greps misstänkt för försök till grov misshandel. Personen är efter förhör frigiven.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen