Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 augusti 04.28

04 augusti 17.52, Bråk, Köping

Busschaufför angripen av arg bilist.

Händelsen inträffade på E18, väster om Hallstahammar. Bilisten hade trängt sig förbi bussen där 2-1 vägen övergick till enfilig vägsträcka. Bilisten saktade därefter in och stannade till, så det blev stopp i trafiken. Två män hoppade ur bilen och gav sig på bussen med slag och sparkar. Den ena av männen tog sig även in i bussen och gav sig på busschauffören.

Ett vittne som färdades i en bil som stannade bakom bussen, filmade händelsen med sin mobiltelefon. Den av männen som inte klivit in i bussen attackerade vittnet och slet av honom telefonen. Det blev tumult när vittnet försökte ta tillbaka telefonen.

När polis kom till platsen och redde ut situationen, greps mannen som gett sig på vittnet, misstänkt för rån, misshandel, övergrepp i rättsak och skadegörelse. Mannen som gett sig på busschauffören frigavs på platsen, men han är misstänkt för misshandel, skadegörelse och vårdslöshet i trafik. Båda männen är i 30-års åldern.

Mannen som greps blev senare anhållen av åklagare.

Ingen av de inblandade fick några skador som behövde behandlas på sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen