Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 augusti 01.31, Brand, Stockholms län

Polisstation i Rinkeby attackerad under tisdagsnatten.

Klockan 01.31 blev polis beordrad till en adress i Rinkeby med anledning av brand. När polisen kom fram kunde det konstateras att ett flertal maskerade gärningsmän med en bil forcerat en grind och tagit sig in på det område där en ny polisstation håller på att byggas.

Gärningsmännen kastade även sten och bangers mot de väktare som fanns på platsen. Ingen av väktarna skadades fysiskt.

Det fordon som använts för att forcera grinden med sattes i brand. I fordonet fanns bangers vilket försvårade arbetet för räddningstjänst och polis då på grund av explosionsrisk.

                                                                      
Platsen spärrades av och en förundersökning gällande mordbrand och försök till grov misshandel är inledd. Ingen är i nuläget gripen.

Under dagen kommer polispersonal att öka sin närvaro i området för att lugna eventuellt oroliga människor samt försöka fånga upp eventuella vittnen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen