Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 augusti 15.17

07 augusti 10.02, Våldtäkt, försök, Luleå

Igår, måndag den 6 augusti under eftermiddagen blev en kvinna utsatt för ett misstänkt försök till våldtäkt i Råneå.

En kvinna i 30-års åldern har anmält att hon har blivit överfallen av för henne en okänd man i ett motionsspår i Råneå. Polisen har spärrat av området och kommer under dagen att genomföra utredningsåtgärder som exempelvis förhör och teknisk undersökning av brottsplatsen.

Om du har gjort iakttagelser som kan vara intressant för utredningen ring polisen tel 114 14.

Media hänvisas till Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673

 

Uppdatering kl 14.10

Förhör har dragit ut på tiden vilket gör att det kommer att dröja innan vi kan uppdatera informationen här på webbplatsen.

 

Uppdatering kl 15.15

Under dagen har polisen genomfört förhör och kommer att fortsätta med det under eftermiddagen. Inga signalement på den misstänkte gärningspersonen kommer att lämnas i nuläget för att inte påverka eventuella vittnesförhör.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med dig som befunnit dig på och omkring motionsspåret som ligger längs med/ ovanför Niemiselsvägen i anslutning till Råneå. Polisen vill särskilt komma i kontakt med en äldre man i en vit skåpbil som hade en hund av rasen Spaniel med sig som enligt uppgift ska ha befunnit sig vid motionsspåret. Enligt uppgifter kan även en kvinna som också varit ute och joggat längs spåret under eftermiddagen vara av intresse och ombeds ta kontakt med polisen.

Ring polisen tel 11414

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen