Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 augusti 12.59, Övrigt, Östergötlands län

Utökad insats mot illegalt fiske i Vättern.

Med anledning av att årets kräftfiskesäsong nu drar igång så ökar polisen bevakningen för att stävja tjuvfisket. Insatsen sker i ett samarbete mellan polisregion Öst, sjöpolisen polisregion Väst, länsstyrelserna i Östergötland och Jönköping samt Skatteverket.

Anledningen till insatsen är att problemen med illegalt fiske eskalerat sedan förra året och att myndigheterna nu beslutat sig för en gemensam insats mot denna typ av brottslighet.

Samarbetet mellan myndigheterna gör att problemet kan angripas på flera sätt.

För polisens del kommer det bland annat att handla om underrättelsearbete, utökad tillsyn och extra kontroller till sjöss såväl som på land.

Insatsen syftar även till att skapa trygghet för allmänheten samt de med fiskerätt i Vättern. Den utökade insatsen kommer att pågå under sensommaren/hösten.

Polisen vill gärna ha in tips och iakttagelser om tjuvfiske, olaglig fiskeutrustning och misstänkta tjuvfiskare inom de aktuella länen - gärna med beskrivning av bilar eller registreringsnummer.

Tips lämnas till polisen via telefonnummer 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen