Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 augusti 09.11

07 augusti 14.08, Mord/dråp, försök, Surahammar

Polisen misstänker att det har skjutits mot en bostad i Surahammar.

Polisen misstänker att det natten mellan måndag 6 augusti och tisdag 7 augusti har skjutits mot en bostad i Surahammar. Brottet rubriceras som mordförsök och polisen samlar just nu in information för att få en bild av händelsen. Det finns inga uppgifter om skadade personer i samband med händelsen. Polisen har varit på plats för att hålla förhör och säkra spår.

UPPDATERAD 8 AUGUSTI: Efter gårdagens spårsäkring och sammanställning av övrig information kan polisen bekräfta att det har skett en skjutning mot en bostad i centrala Surahammar. Uppgifter i media gällande att en polispatrull som har varit på plats ska ha beskjutits kan inte styrkas av den information som framkommit, däremot har en eller flera smällar hörts medan patrullen befunnit sig i området.

Under dagen arbetar polisen vidare med att inhämta mer information bland annat genom dörrknackning. I nuläget lämnas ingen ytterligare information om ärendet.

UPPDATERAD 8 AUGUSTI 12.49: Förundersökningen leds nu av en åklagare och frågor från media hänvisas dit.

Tips och iakttagelser om händelsen lämnas till 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen