Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 augusti 16.03

07 augusti 15.25, Trafikolycka, Landskrona

Vallåkra flygfält. Flygplan i olycka.

Ett mindre flygpan som skulle landa på Vallåkra flygfält har skadats. Enligt initiala uppgifter ska en man vara skadad. Han är vaken och talbar och är ute ur planet. Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Uppdatering:

15.45 Polis är på plats för att säkerställa att räddningsarbetet kan genomföras. Polisens uppgift är också att säkra utredningsuppgifter (ID-uppgifter på inblandade, vittnen, fotografera m.m.) inför en kommande utredning. Det är troligt att det blir Statens haverikommission som kommer att hålla i utredningen.

16.00 Det är en manlig pilot som har skadats och han är förd till sjukhuset i Lund med ambulans. I planet fanns en kvinnlig passagerare som enligt uppgift är lindrigt skadad. Planet ligger kvar på landningsbanan av utredningstekniska skäl.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen