Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 augusti 17.45

08 augusti 13.15, Brand, Östhammar

Brand i terrängen vid Korsen, Harg, Östhammars kommun. Branden är för närvarande inte under kontroll och släckningsarbete pågår.

Larm om branden kom in vid 13.15-tiden och släckningsarbete pågår i området. Räddningstjänsten och två helikoptrar finns på plats för att bekämpa branden som för närvarande inte är under kontroll. Riksväg 76 är avstängd mellan länsväg 292 och Sanda.

Polisen finns på plats för att bistå räddningstjänsten. Det innebär bland att spärra av vägar och platser som inte anses som säkra och att dirigera trafik. Polisen ansvarar också för evakuering då det är aktuellt.

Allmänheten uppmanas att hålla sig undan från det brinnande området och respektera polisens avspärrningar för att inte hindra det pågående släckningsarbetet.

Uppdatering kl.15.30
Branden har uppkommit genom att en kontaktledning rivits ned i samband med avverkning i skogen.
För närvarande har ca 5 hektar skogsmark eldhärjats. För närvarande är det inte aktuellt med någon ytterligare evakuering av fastigheter.

Polisens har flera patruller på plats i området och huvuduppgiften är att underlätta räddningstjänsten släckningsarbete.

Uppdatering 18.00
Räddningstjänsten bedömmer att branden är under kontroll. Släckningsarbete pågår och det råder fortsatt begränsad framkomlighet på riksväg 76.

Ingen fastighet har evakuerats. Initialt var en gård i brandens riktning hotad men evakuering behövde inte verkställas.

I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Händelsenotisen kommer inte att uppdateras ytterligare.

 

 

 

 

Texten kommer att uppdateras.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen