Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 augusti 22.10, Övrigt, Vadstena

Två män misstänkta för tjuvfiske.

Polisen har under eftermiddagen och kvällen haft ökad närvaro på Vättern för att stävja tjuvfiske av i första hand kräftor. Vid 19.40 meddelade sjöpolisen till ledningscentralen att de hade gripit två män på bar gärning när de höll på med tjuvfiske av kräftor. De är i 30- respektive 45-årsåldern. I anslutning till männens båt fanns 21 omärkta kräftburar som polisen tog i beslag. Detta var på Vättern utanför Vadstena.

Männen försattes på fri fot efter anmälningsupptagning. De är misstänkta för tjuvfiske, eller mer exakt: brott mot hav- och vattenmyndighetens föreskrifter om fiske i sötvatten. Ett sådant brott kan ge böter eller fängelse i upp till ett år.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen