Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 december 17.36, Rattfylleri, Kramfors

Centrum, man misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning.

En polispatrull har stoppat och kontrollerat en man i 45-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Han medtogs till polisstationen i Kramfors för kroppsbesiktning (provtagning).

Mannen misstänks, förutom för rattfylleri under påverkan av narkotika, även för grov olovlig körning. Bilen har tagits i beslag med stöd av Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott (TBL 7 §)* för att förebygga fortsatt brottslighet.

 

Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
* 7 §  Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen