Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 december 10:01

12 december 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Det har varit en kväll/natt med mycket att göra för polisen.

23.19 Västra Frölunda, misstänkt farligt föremål
Polis och räddningstjänst larmas till en parkering på Smyckegatan med anledning av att en parkerad bil brinner. När räddningstjänsten släckt branden lägger de märke till ett misstänkt farligt föremål i anslutning till bilen. Platsen spärras av och nationella bombskyddet kallas till platsen. Närområdet utryms och cirka 110 personer evakueras med bussar till Sankt Gabrielkyrkan. Avspärrningen hävs vid 03:49 och de evakuerade kan ta sig hem. Det farliga föremålet är omhändertaget och kommer att undersökas vidare. Bevakning av bilen fram till dess att tekniker kommer att görta en teknisk undersökning under dagen.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. 

06.08 Vårgårda, trafikolycka
Polis och räddningstjänst larmas till E20 vid Hol där en manlig bilist kört på en fotgängare. Denne körs till Alingsås sjukhus med ambulans. Vad det gäller skadeläget kan vi förnärvarande inte uttala oss om, innan vissa utredningsåtgärder är gjorda. Nu är anhöriga underrättade om läget. En 30-årig man avliden efter att blivit påkörd.

06.30 Trollhättan, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Vissla Kvarn vid Väne-Åsaka med anledning av att det enligt en inringare ska brinna med öppna lågor i ett ödehus. Det visade sig vara ett företag som eldade och ingen brand i någon fastighet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen