Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 december 06.35, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett sammandrag av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.35 polisen har sedan midnatt hanterat ett 25-tal ärenden i Jönköpings län. Ingen person har gripits för brott.

01.56 en polispatrull försökte stoppa en bilist utanför Bankeryd. Bilisten vägrade stanna på polisens tecken och körde vårdslöst i riktning mot Bankeryd. Det var låg trafikinsitet och såådana förhållanden att polisen fortsatte att förfölja bilisten, samt göra fortsatta försök att stoppa bilen. I närheten av Ågatan i Bankeryd fick polisen stopp på bilisten och då sprang en person från bilen ut i terrängen. Denne spårades med hund och infångades. Tre andra personer tog polisen kontroll över och belade med handfängsel.

Förare var en man i 25-årsåldern och han misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott, innehav. Narkotikan anträffades vid en visitation i mannens kläder. En passagerare, man i 20-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott. En passagerare, kvinna i 25-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. En passagerare, man i övre tonåren misstänks för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Vid ytterligare utredning tillkom ytterligare misstankar mot den man som körde bilen: märkesförsfalskning eftersom bilen var falskskyltad, förberedelse till stöld eftersom inbrottsverktyg hittades i bilen samt flera trafikbrott, bland annat grov vårdslöshet i trafik. Samtliga frigavs efter provtagning och förhör.

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen