Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 12 december 14:51

12 december 08.27, Mord/dråp, Malmö

Södra Skolgatan. En person skadad.

Polisens ledningscentral har fått in flera samtal om en skottlossning på eller i anslutning till Södra Skolgatan. En person ska vara skadad, men det är inte bekräftat i nuläget om personen är skottskadad. Polisen är på plats och har spärrat av ett område. Ambulanssjukvård är också kallad till platsen. Polisen har påbörjat det initiala utredningsarbetet med att hålla förhör och att bilda sig en uppfattning om det inträffade.

08.50 Den skadade är en man och han är skottskadad. Polisen har beställt kriminaltekniker till platsen.

Polisen önskar får in vittnesuppgifter på det inträffade. Det går bra att ta kontakt med någon av poliserna på platsen eller att ringa 114 14.

Strax efter att händelsen inträffade fördes den skadade mannen till sjukhus med ambulans.

09.35 Den skottskadade mannen är avliden och en förundersökning om mord är inledd. Den avlidne mannen är över 18 år gammal.

13.30 Utredningsarbetet pågår fortsatt med förhörs- och kriminaltekniskt arbete på brottsplatsen. Ett inre spanings- och utredningsarbete pågår parallellt. I nuläget är ingen gripen för brottet.

Polisen arbetar trygghetsskapande med stor synlighet i Malmö och det är en del i det långsiktiga arbetet för att få stopp på skjutningarna.

Polisen, Malmö stad, Kriminalvården och civilsamhället samt andra myndigheter och organisationer arbetar tillsammans mot skjutningar och grovt våld i Malmö. Vi förväntar oss ingen snabb lösning på problematiken men på sikt förväntar vi oss att satsningen ska ge resultat, att skjutningar och grovt våld bland Malmös mest våldsamma grupper ska minska.

Mer om sluta skjut: 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen