Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 december 14:05

13 december 07.19, Försvunnen person, Nyköping

Försvunnen person i Nyköping. UPPDATERING: Kvinnan har anträffats.

Polisen har sedan igår 2018-10-12, 20.16 sökte efter en kvinna i 55-årsåldern som försvunnit från stadsdelen Harg i Nyköping. Hon sågs senast vid 17-tiden.

Den försvunna kvinnan är ca 165 cm lång och har kraftig kroppsbyggnad. hon har kortklippt grått hår och glasögon. Hon var iklädd långärmad röd tröja med blomtryck, en brunbeige jacka, grå mössa och grå byxor. Hon sägs vara fysiskt stark men det finns skäl att anta att hon inte mår psykiskt bra. Hon bedöms inte ha tillgång till  något fordon.

Polisen har arbetat sedan 20-tiden igår med en mängd olika åtgärder för att hitta kvinnan, men hittills utan resultat. Närområdet där hon senast sågs har kontrollerat, liksom en mängd olika platser där hon skulle kunna tänkas söka sig. Olika typer av kontroller har också genomförts, av bl a vårdinrättningar, hotell, restauranger och andra platser dit allmänheten har tillträde. Kollektivtrafiken, taxibolag och vaktbolag är underrättade.

Polisen har även skrivit en text om försvinnandet på polisen Nyköpings facebooksida och där bett allmänheten om hjälp.

06.59 polisregion Öst har beslutat om räddningstjänst och en polisiär räddningsledare är utsedd med stöd av lagen om skydd mot olyckor.

Polisen är mycket angelägen om att hitta den försvunna kvinnan och polisen är i stort behov av allmänhetens hjälp. Den som tror sig se kvinnan ombeds att snarast ta kontakt med polisen på 112, begär att bli kopplad till regionledningscentral öst inom polisen.

07.58 en polishelikopter lyfter inom kort från basen i Stockholm för att hjälpa till med sökandet.

08.30 polisen har publicerat en bild på kvinnan på polisen Nyköpings facebooksida. Polisen är angelägen om att bilden sprids.

08.55 polisen har just nu ett 25-tal poliser ute som deltar i sökandet, fler är på väg. Flera av dessa är hundpatruller.

09.55 polishelikoptern arbetar nu sedan en tid tillbaka i eftersöksarbetet norr om Nyköping.

10.05 räddningstjänsten i Nyköping biträder polisen med att söka i Nyköpingsån.

 

UPPDATERING

13.13 Den försvunna kvinnan har anträffats vid liv. Hon hittades i Ekenbergsskogen av en privatperson. Kvinnan har förts till sjukhus för vård. Sökinsatsen har avslutats och polisen tackar allmänheten för allt engagemang som visats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen