Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 14 december 13:32

14 december 02.01, Vapenlagen, Karlstad

Två personer är misstänkta för vapenbrott i Härtsöga.

Polisen får information om en bilist som kört vingligt på Rv61 i höjd med Grava Kärne. Polisen får stopp på bilen mellan Hynboholm och Ilanda.

Föraren, en kvinna i 25-årsåldern,  är misstänkt för rattfylleri genom påverkan av narkotika och passageraren, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Vid kontroll av fordonet hittar patrullen någon typ av handeldvapen under ett säte. Det är i nuläget oklart om det är ett riktigt vapen men det är taget i beslag.

De båda personerna blev gripna som misstänkta för brott mot vapenlagen. Kvinnan blev under morgonen anhållen men mannen är fortfarande bara gripen och förhör kommer att hållas med honom efter att han har nyktrat till.

UPPDATERING kl.13.31

Även den gripne mannen är numera anhållen efter förhör. Beslutet om anhållandet är fattat av en åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen