Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 december 15.39, Trafikkontroll, Dorotea

Dorotea/Åsele, resultat efter flera trafikkontroller i dag

Polisen har under dagen genomfört flera trafikkontroller i Dorotea med omnejd. Bland annat har nykterhet och hastighet kontrollerats.

Kontroller har hållits efter Förrådsvägen, Parkvägen, Storgatan och Byvägen i Dorotea tätort. Alla kontrollerade förare var nyktra. Däremot fick några trafikanter tillsägelser gällande motorvärmarsladdar som virats runt registreringsskyltar (som då inte är fullt synliga). På E45:an rapporterades en förare för hastighetsöverträdelse.

Nykterhetskontroller har även hållit i Ullsjöberg och i Laiksjö. Alla kontrollerade förare var nyktra.

Efter riksväg 92 i Åsele stoppades en förare som använt mobiltelefon samtidigt som han körde bil. Föraren fick en ordningsbot. Senare rapporterades också en förare för hastighetsöverträdelse.

Totalt har polisen kontrollerat flera hundra trafikanter i går och i dag. Christer Wåger Nilsson, en av poliserna som genomfört kontrollerna, tycker att dagens resultat är glädjande:

- Stundtals har det varit mycket trafik, men vi kan konstatera att de allra flesta kör lugnt och lagligt, säger han.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen