Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 december 09.00, Trafikkontroll, Sundsvall

Stor trafikinsats i Sundsvall under natten.

Under natten har polisen kontrollerat trafiken vid infarterna till centrala Sundsvall. Totalt rörde det sig om tre kontrollplatser.

Bland annat kontrollerades nykterheten i trafiken. Totalt 943 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument. Tre förare blåste positivt och misstänks för rattfylleri. En förare medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

Ytterligare fem anmälningar har upprättats gällande: ringa narkotikabrott (1), vapenbrott (1) och olovlig körning (3). 15 ordningsböter har utfärdats för olika trafikbrott. Två körkort har omhändertagits.

Polisen har även gjort ett flertal flygande inspektioner och kontroller av kör- och vilotider.

– Syftet med kontrollen var att få vetskap om vad som rör sig in mot stan på en lördag kväll/natt, säger Christoffer Hallgren, polisinspektör vid lokalpolisområde Medelpad, som berättar att det varit relativt högt trafikflöde på alla tre platser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen