Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 december 08:00

17 december 07.12, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbottens län, en sammanfattning av nattens händelser.

En sammanfattning av nattens händelser mellan klockan 22.00-07.00.

22.11 Trafikolycka personskada, Övertorneå, Pello riksväg 99
Skåpbil som väjt för en älg och kört av vägen. Två män i 25-årsåldern färdades i bilen och de ska ha fått lindriga skador orsakade av glassplitter. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

22.20 Trafikolycka vilt, Jokkmokk, centrum riksväg 97
Personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod. Oklart om rådjuret skadades. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

22.20 Trafikolycka vilt, Pajala, Pajala Airport länsväg 395
Personbil som kolliderat med ett ren. Inga personskador uppstod. Renen skadades vid kollisionen. Den aktuella samebyn har meddelats.

00.30 Trafikolycka vilt, Jokkmokk, Tjåmotis länsväg 805
Personbil som kolliderat med ett älg. Inga personskador uppstod. Älgen skadades vid kollisionen och har avlivats av en eftersöksjägare.

00.55 Trafikolycka vilt, Haparanda, centrum E4
Flera personer ringer in till polisen med anledning av att de sett en person dra ett trafikdödat djur av vägen. Det finns dock ingen anmälan om viltolycka i området i närtid. Att inte rapportera en viltolycka till polisen betraktas som ett brott mot jaktförordningen*.

01.20 Trafikbrott, Kiruna, centrum
En polispatrull stoppar och kontrollerar en man i 20-årsåldern som misstänks för olovlig körning då han saknar körkort. En anmälan har upprättats.

03.47 Trafikolycka vilt, Arvidsjaur, centrum
En person ringer in till polisen med anledning av att han sett ett skadat rådjur vid regementet. Han misstänker att det kan ha skadats vid en trafikolycka. Det finns dock ingen anmälan om viltolycka i området i närtid. Att inte rapportera en viltolycka till polisen betraktas som ett brott mot jaktförordningen*.

06.00 Trafikolycka vilt, Pajala, Junosuando länsväg 395
Personbil som kolliderat med en ren. Inga personskador uppstod. Det är oklart om renen skadades vid kollisionen. Den aktuella samebyn har meddelats.

 

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen