Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 19 december 07:38

18 december 11.20, Räddningsinsats, Malmö

Explosion i container, Agnesfridsvägen.

Räddningstjänsten hanterar en räddningsinsats i samband med en explosion på Agnesfridsvägen. Även polis och ambulans har larmats. Det rör sig om en container med någon typ av ämne i på ett företagsområde som det har skett en explosion i. Polisen spärrar av ca 50 meter omkring platsen inledningsvis. Det finns ingen uppgift om skadade personer initialt.

11.36: Företag och fastigheter intill utryms. Avspärrningen kommer att utökas.

11.42: Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från platsen för närvarande. Inventering pågår gällande ämnet i containern.

11.48: Korsningen Agnesfridsvägen/Järnyxegatan är avspärrad för trafik.

11.51: Räddningstänst inrymmer folk i byggnader i närheten.

11.55: Händelsen påverkar trafiken på Järnyxegatan, Stenyxegatan samt den del av Agnesfridsvägen som är belägen mellan korsningarna till de båda gatorna.

12.07: Riskområdets avspärrning förblir 50 meter omkring explosionsplatsen. Företag/verksamheter som berörs av in eller utrymning kontaktas av räddningstjänst eller polis. Skulle det bli aktuellt med information till allmänheten kommer ett VMA-meddelande att skickas ut.

12.14: Även korsningen Agnesfridsvägen/Bronsyxegatan stängs av för trafik.

12.28: Polisen har en sakkunnig inom CBRNE på plats. Se länk nedan.

15.47: Avspärrningarna sitter ännu kvar. Det är oklart när dessa hävs. Personer som varit inrymda i företagsfastigheterna i närheten har kunnat gå hem.

16.52: Avspärrningen hävs.

16.56: Det är helt fritt för trafik igen.

Onsdag morgon: En anmälan upprättas om framkallande av fara för annan och miljöbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen