Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 25 december 15:22

25 december 07.22, Detonation, Gislaved

Detonation i Anderstorp.

06.04 polisen fick ett SOS-larm om att en detonation skulle ha ägt rum i Anderstorp.

06.32 polisen anländer till platsen. En yttervägg på ett bostadshus är skadad. 

07.01 polisen har kallat på kriminaltekniker och bombtekniker till platsen för att påbörja en undersökning.

07.11 en förundersökning om försök till mord inleds eftersom det finns anledning att anta att gärningen har syftat till att skada någon person i byggnaden.

07.43 polisen arbetar nu med att samla in information om vad som hänt, bland annat genom att hålla förhör med omkringboende. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med person som kan ha sett eller hört något i anslutning till händelsen som skett på Ågatan i Anderstorp. Man kan även tipsa polisen på polisens hemsida.

08.10 det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med detonationen. Det finns inte heller någon misstänkt i utredningen.

09.20 polisen har ett område avspärrat runtomkring platsen för detonationen. Bombtekniker från polisens nationella bombskydd påbörjar just nu arbetet innanför avsprärrningen.

10.55 kriminal- och bombtekniker är nu klara med undersökningen inom det avspärrade området varför avspärrningen hävs.

14:50 under dagen har polisen genomfört dörrknackning i området för att samla in vittnesuppgifter. Bombtekniker har, enligt rutin, sökt efter ytterliggare explosiva föremål i området utan att anträffa några. Bombteknikernas prover kommer att skickas på analys för att få fram vad det var för föremål som detonerade.

Ärendet rubriceras som försök till mord. Det finns ännu ingen misstänkt. Händelsen bedöms vara riktad mot en specifik person. Ytterliggare information kan inte lämnas med hänsyn till förundersökningssekretessen.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen