Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

25 december 13.29, Stöld, Östergötlands län

Varning för stölder ur bilar vid köpcentrum.

Polisen har hittills idag fått in två anmälningar från privatpersoner som varit på Ingelsta shopping i Norrköping och handlat elektronikvaror på mellandagsrean. I båda fallen har de drabbade handlat elektronikvaror och sedan lagt ut varorna i bilen på parkeringen. Båda anmälarna är säkra på att de låste bilen men när de kommer tillbaka är bilen tom på föremål och det finns inga skador som tyder på inbrott och bilen är olåst.

Ett vanligt tillvägagångssätt, som använts många gånger tidigare vid liknande stölder och som kan ha använts även nu, är att någon person har stört ut nyckelsignalen med en störsändare så att dessa båda bilar har förblivit olåsta. När bilägarna sedan gått har det bara varit att öppna den olåsta bilen på enklaste sätt och hämta det man vill ha utan att väcka någon uppmärksamhet.

Polisen har anledning att tro att dessa tjuvar kommer att fortsätta sin verksamhet I Norrköping men även på andra platsen där det finns många parkerade bilar med stöldbegärligt innehåll.

Två enkla råd från polisen:

Förvara aldrig värdeföremål i en obevakad bil.

Kontrollera att bilen är låst när du lämnar den.

Ser du något misstänkt beteende, misstänkta bilar eller personer som kan kopplas till den här typen av stölder? Kontakta polisen direkt på 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen