Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 december 06:17

26 december 05.08, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning natt

En intensiv natt med c:a 350 händelser som hanterats av Polisens regionledningscentral. I regionen har under natten 115 personer omhändertagits med anledning av fylleri och ordningsstörningar. Tre personer har gripits då de är misstänkta för brott, se nedan beskrivna händelser. 

KL 23.48 Linköping. Olaga hot, narkotikabrott, innehav och bruk samt hot mot tjänsteman. Gärningsmannen född 98 har hotat familjen med kniv. Har även uttalat hot om att döda ingripande poliser. Gärningsmannen gripen på plats.

KL 00.21 Vetlanda Norra Bollgatan. Försök till inbrott i villa.Familjen vaknar av att en gärningsman försöker ta sig in i villan efter att ha krossat en fönsterruta i villans vardagsrum. Mannen i familjen tog upp förföljande till fots efter gärningsmannen och lyckades få fatt i honom. Gärningsmannen, en man född 97 gripen och förd till Eksjö Polishus. Mannen blev anhållen 05.27, misstänkt på sannolika skäl för försök till grov stöld. 

KL 01.08 Eskilstuna Mälarbadsvägen. Förföljande med anledning av att föraren av en personbil, en  Saab 95 vägrade stanna på polismans tecken. Vakthavande befäl beslutade att spikmatta skulle användas för att få stopp på den flyende bilen. Beslutet effektuerades och föraren av den flyende bilen körde över spikmattan och därefter körde föraren av vägen. Föraren, en man född 84 greps på platsen och han är i nuläget misstänkt för en rad olika trafikbrott samt stöld. 

Mikael Ehne// Vakthavande befäl 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen