Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 december 09:41

26 december 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson heter Jenny Widén.

21.01 Trafikolycka, Göteborg
I närheten av Göta älvbron har en spårvagn och en bil har kolliderat. Inga personskador. Bilen bärgas.

21.39 Våld mot tjänsteman, Uddevalla
Det uppges vara bråk inne på en restaurang i centrala Uddevalla och polis kallas till platsen. En polis blir då biten i armen av en man som grips misstänkt för våld mot tjänstman.

23.46 Brand, Göteborg
Larm om brand i en lägenhet på Doktor Liborius gata. Branden släcks och en man förs till sjukhus för kontroll. I den aktuella lägenheten anträffas misstänkt narkotika och mannen grips. 

00.36 Bråk, Orust
Polis larmas till en adress i Varekil där det det uppstått bråk mellan flera personer. För närvarande är omständigheterna oklara, men intialt verkar det som att det är cirka 4-5 personer som är bekanta med varandra som av okänd anledning börjat slåss. Två personer som var kvar på platsen uppges vara skadade och de förs till sjukhus med ambulans. I närområdet påträffas ytterligare två personer, misstänkta för bland annat grov misshandel. De är också skadade och har även de förts till sjukhus för vård.

01.56 Brand, Göteborg
På Beväringsgatan brinner en bil. Anmälan om skadegörelse genom brand.

01.57 Trafikolycka, Falköping
Singelolycka på riksväg 47, i höjd med Gökhem. En bil har voltat och tre personer har förts till sjukhus med ambulans, varav en med ambulanshelikopter. Skadeläget för personerna är för närvarande oklart. Bilen är tagen i beslag och kl. 03.20 meddelades att vägen åter var öppen för trafik.  

02.02 Stöld, Göteborg
I ett hus i Lindome vaknar de boende av att det är någon inne i deras hus. De ropar till och gärningsmännen springer från platsen. En ruta är krossad och det saknas diverse gods. Polis tillkallas och söker i området. Två misstänkta personer anträffas och grips.

04.43 Våld mot tjänsteman, Göteborg
Utanför en restaurang på Vasagatan blir en polis slagen i ansiktet av en berusad man. Polisen har fått uppsöka vård men uppges inte vara allvarligt skadad. Den misstänkta mannen är gripen och kommer att förhöras när han nyktrat till.

I Göteborg har polisen under Juldagskvällen omhändertagit cirka 40 bersusade personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen