Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 december 11:09

26 december 07.02, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbottens län, en sammanfattning av nattens händelser.

En sammanfattning av inkomna händelser mellan klockan 22.00-07.00.

22.08 Våld/hot mot tjänsteman, Älvsbyn, Kyrkmalmen
En man i 20-årsåldern har vägrat betala för en taxiresa. Mannen har också slitit i taxichaufförens hår. En anmälan om våld mot tjänsteman samt bedrägligt beteende har upprättats.

22.55 Trafikolycka vilt, Luleå, Niemisel länsväg 356
En personbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod, men älgen dog vid kollisionen. En eftersöksjägare kallades ut för att ta reda på kroppen.

23.00 Trafikolycka vilt, Gällivare, Ullatti länsväg 394
En lastbil som kolliderat med en älg. Inga personskador uppstod, men älgen dog vid kollisionen. En eftersöksjägare kallades ut för att ta reda på kroppen.

23.16 Våld/hot mot tjänsteman, Piteå, centrum
En man i 30-årsåldern misstänks för hot mot tjänsteman i samband med att han omhändertogs för fylleri på en krog. Mannen fördes till polisstationen för tillnyktring. En anmälan om hot mot tjänsteman har upprättats.

23.20 Fylleri, Boden, Prästholmen
En kvinna i 60-årsåldern omhändertagen för fylleri. Hon fördes till polisstationen för tillnyktring.

23.35 Fylleri, Luleå, Notviken
En man i 18-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog. Han fördes till polisstationen för tillnyktring.

00.04 Skadegörelse, Boden, Prästholmen
En ruta krossad på en ytterdörr. Polis har varit på platsen och hållit vittnesförhör samt upprättat en anmälan om skadegörelse.

00.28 Fylleri, Kalix, centrum
En man i 25-årsåldern omhändertagen för fylleri i samband med att en polispatrull gör en så kallad krogtillsyn. Mannen fördes till polisstationen för tillnyktring.

00.34 Fylleri, Luleå, Notviken
En person omhändertagen för fylleri och förd till polisstationen för tillnyktring.

00.57 Fylleri, Älvsbyn, centrum
En kvinna i 20-årsåldern omhändertagen för fylleri. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset då hon hade brutit ett ben.

01.00 Fylleri, Gällivare, centrum
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring.

01.03 Trafikolycka vilt, Gällivare, Hakkas E10
En personbil som kolliderat med flera renar. Inga personskador uppstod. Olyckan inträffade i samband med att flera renar passerade vägen och i samband med detta så blev minst två renar, varav en dog vid kollisionen, påkörda. Den aktuella samebyn har meddelats.

01.15 Narkotikabrott, Kiruna, centrum
En man i 20-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott. En anmälan har upprättats.

01.30 Skadegörelse, Gällivare, centrum
Två rutor krossade i en korridor. Tre män har iakttagits på platsen. Polis har varit på plats och upprättat en anmälan om skadegörelse.

01.32 Fylleri, Piteå, Böle
En taxichaufför kontaktar polisen med anledning av en stökig och berusad kund. Kunden, en man i 50-årsåldern, omhändertas för fylleri och förs till polisstationen för tillnyktring.

01.33 Fylleri, Piteå, Zonområdet
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring.

01.35 Fylleri, Luleå, Notviken
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring.

01.39 Rattfylleri, Luleå, Notviken
En man i 30-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott genom eget bruk samt innehav. Mannen omhändertogs utanför en krog av en ordningsvakt som sett honom köra bil. En polispatrull skickades till platsen och medtog mannen för kroppsbesiktning (provtagning). Mannen var så pass påverkad att han efter provtagningen omhändertogs för fylleri och fördes till polisstationen för tillnyktring.

02.15 Misshandel, Piteå, Zonområdet
En man i 25-årsåldern misstänkt för misshandel/ofredande, våld mot tjänstman och våldsamt motstånd i samband med ett ingripande från en ordningsvakt på en krog. Polis kallades till platsen och upprättade en anmälan. Mannen var så pass påverkad att han också omhändertogs för fylleri och fördes till polisstationen för tillnyktring.

02.31 Våld/hot mot tjänsteman, Piteå, Zonområdet
En man i 25-årsåldern gripen på en krog misstänkt för våld mot tjänsteman. Polis skickades till platsen och upprättade en anmälan. Mannen avlägsnades därefter från platsen.

03.02 Fylleri, Kiruna, centrum
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring.

03.15 Trafikolycka vilt, Kiruna, Vittangi E45
En lastbil som kolliderat med en ren. Inga personskador uppstod, medan renen ska ha skadats alternativt dött vid kollisionen. Den aktuella samebyn har meddelats.

03.18 Fylleri, Luleå, centrum
En man i 25-årsåldern omhändertagen för fylleri på en krog. Han fördes till polisstationen för tillnyktring.

03.50 Narkoktikabrott, Kiruna, centrum
En man i 20-årsåldern gripen på en krog misstänkt för ringa narkoktikabrott eget bruk, våldsamt motstånd samt skadegörelse. Mannen var så pass påverkad att han också omhändertogs för fylleri och fördes till polisstationen för tillnyktring.

03.55 Fylleri, Kiruna, centrum
En person omhändertagen för fylleri på en krog och förd till polisstationen för tillnyktring.

 

Polispatrullerna har under natten även genomfört flera krogtillsyner runt om i länet där ordningen har varit god och stämningen bra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen