Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 december 10.07, Skottlossning, misstänkt, Värnamo

Larm om misstänkt skottlossning visade sig vara rävjakt.

08.50 en inringare kontaktade polisen och berättade att skottlossning hade hörts från Apladalen ca tio minuter tidigare. Några män och en bil med motorn på tomgång hade också synts i närheten och inringaren trodde det fanns en koppling till skotten som hörts.

08.54 fem polispatruller skickas med högsta prioritet mot området för att ta reda på vad som pågår.

08.57 två polispatruller är framme och kontrollerar den beskrivna bilen med motorn på tomgång.

09.00 ny skottlossning, 3-4 skott hörs.

09.01 en polispatrull rapporterar att de har träffat på en grupp jägare som jagar räv i området.

09.02 polisen konstaterar att det inte finns någon misstanke om brott och polisinsatsen avbryts. Polisen vill i sammanhanget betona att inringaren gjorde helt rätt i att kontakta polisen och överlåta till polisen att bedöma om det var ett brott eller inte. Polisen gjorde bedömningen att händelsen måste tas på största allvar till dess att motsatsen har bevisats.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen, men en rekommendation, för att undvika liknande incidenter, är att man som jägare nära tätbebyggda områden på något sätt tillkännager att man sysslar med jakt. Det kan vara med olika typer av markörer/signalfärger eller att man helt enkelt ringer till polisen innan och berättar att man har för avsikt att jaga och att skottlossning kan höras.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen