Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 december 08:17

28 december 01.03, Detonation, Landskrona

Östergatan. Detonation/hög smäll.

Polis och räddningstjänst kallas till Östergatan med anledning av en detonation/hög smäll. Enligt uppgifter till polisens regionledningscentral är det skador på en bil och på en fastighet. Det finns inga uppgifter på att någon person är skadad.

01.20 Polisen spärrar av ett område kring detonationsplatsen. Enligt uppgift är det en kraftig detonation.

01.28 Det är konstaterade skador på en entré till en fastighet och det är minst två bilar som har fått skador. Nationella Bombskyddet och kriminaltekniker beställs till platsen.

01.58 Det är skador på entrén till ett flerfamiljshus, tre bilar och flera skyltfönster i en fastighet som ligger mitt emot.

Uppdatering 08.15: De två män som greps misstänkta för smitningen från singelolyckan i närheten av brottsplatsen misstänks även för sprängningen. Brottsrubriceringen är grov allmänfarlig ödeläggelse. Avspärringarna hävdes strax efter klockan 06.00.

Uppdatering 15:16: Två personer är anhållna misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse. Utredningsarbetet fortsätter och vidare kommentarer i ärendet kan inte lämnas för tillfället.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen