Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 december 06:20

28 december 05.40, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Hans Lippens

181227

Kl 23:20              Mellerud, eventuellt misstänkt farligt föremål

Det inkommer information till polisen att det setts en person gå fram till polisstationen i Mellerud och hänga en ryggsäck på grinden och därefter lämnat platsen i en bil. En polispatrull skickas till platsen för bedömning och även nationella bombskyddet larmas ut till Mellerud. Angränsande område spärras av i avvaktan på att föremålet undersöks. Rättsläget bedöms till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Totalt 5 boenden i närområdet fick evakueras i avvaktan på den tekniska undersökningen. Nationella bomskyddet har undersökt föremålet och även oskadliggjort detsamma och vid den tekniska undersökningen direkt efteråt framgår det att det inte var något farligt föremål. Insatsen kunde avslutas och de evakuerade kunde återvända till sina respektive bostäder. Insatsen avslutade klockan 03:10. Ingen är gripen för gärningen.

Anmälan justeras till Olaga hot mot grupp

 

Kl 23:23              Borås, drograttfylleri

En polispatrull stoppar en EPA traktor i centrala Borås för kontroll. Föraren misstänks för drograttfylleri och de övriga två i bilen misstänks för narkotikabrott eget bruk. Alla tre medtas för fortsatt provtagning och utredning.

 

181228

Kl 00:44              Trollhättan, brott mot Ordningslagen mm

Polisen larmas till Kronogården där ett större gäng ungdomar, ca 20-30 st  går omkring och skjuter raketer och kastar smällare. När polispatrullen kommer till platsen skjuts det även raketer mot polismännen. Ingen har blivit träffad eller skadad.  Polisen är kvar i området i över en timma och allt lugnar sedan ned sig igen.  Det finns inga skador inrapporterade och ingen är gripen för något brott.

 

Kl 04:04              Borås, bilbrand

Räddningstjänsten och polisen larmas till Hässleholmen där det ska stå en bil i brand inne i ett garage. Inledningsvis förelåg det spridningsrisk. Branden är släckt och anmälan skrivs rörande skadegörelse genom brand. Ingen är gripen

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen