Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 december 13:06

28 december 09.15, Stöld, Eskilstuna

Stulen lastbil i Eskilstuna.

09.07 en lastbilschaufför ringde till polisen och anmälde att han precis nyligen fått lastbilen tillgripen när han levererade varor till en livsmedelsbutik på Kungsgatan. Chauffören var inne i butiken när någon okänd tillgrep bilen, som stod med nycklarna i på baksidan vid butikens lastkaj.

Bilen är en mindre lastbil Renault Master, vit till färgen och med en Pågen logotyp på skåpsidan.

Polisen spanar efter bilen och tar gärna emot hjälp av allmänheten. Tipsa polisen på 112 om du ser bilen.

09.53 en polispatrull får syn på den aktuella bilen på Västeråsvägen i Eskilstuna. Försök görs att stoppa bilen men den stannar inte på polisens tecken.

10.30 polisen har fått stopp på den tillgripna bilen efter ett förföljande som gick på i huvudsak mindre grusvägar. Lastbilen körde in på en mindre väg som blev mindre och mindre och kunde då stoppas utan fara för andra. Två personer är gripna.

10.50 polisen utreder nu om det finns ytterligare brottsmisstankar.

11.10 bilen kommer inom kort att lämnas tillbaka till åkeriet så att den resterande lasten kan tas omhand.

11.19 de båda gripna är båda män i 30-årsåldern.

11.30 föraren är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri (alkohol) och drograttfylleri. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

13.00 Chauffören av den tillgripna lastbilen har fått en ordningsbot, för att ha lämnat kvar nycklarna i sin bil utan uppsikt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen