Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 december 13:08

03 december 07.40, Trafikolycka, Stockholm

Kvinna till sjukhus efter att ha blivit påkörd av lastbil på Södermalm.

En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av en lastbil i korsningen Folkungagatan/ Götgatan.

Olyckan ska ha inträffat vid ett övergångsställe. Olycksplatsen är avspärrad. Lastbilen kommer att tas i beslag för en teknisk undersökning. Personen som kört lastbilen är medtagen till förhör.

Uppdatering klockan 08.46:
Bärgare har precis kommit till platsen. Den skadade personen som är en kvinna ska ha skadats på den nedre delen av kroppen. Olycksplatsen är fortfarande avspärrad tills dess att bärgningsarbetet är klart.

Uppdatering klockan 09.35:
Avspärrningarna är nu hävda och trafiken har släppts på.

Uppdatering klockan 09.53:
Olyckan inträffade i samband med att lastbilen skulle svänga höger på Götgatan efter att ha kommit från Folkkungatan/Söderledstunneln.

Uppdatering klockan 13.08:
En anmälan om grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen