Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 30 december 07:42

30 december 07.01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett sammandrag av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.00 polisen har sedan midnatt hanterat ett 60-tal ärenden i polisområde Östergötland, huvuddelen av dessa är kontroller som inte resulterat i några brottsmisstankar. Tre personer har gripits för brott, 12 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör.

00.21 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinkotroll på Gästgivarevägen i Finspång. Vid kontrollen uppstod misstanke om drograttfyller varför föraren, en man i 35-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

01.07 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinmässig kontroll på E4 vid Lövstad. Vid kontrollen uppstod flera misstankar mot de tre personerna i bilen. Föraren, en man i 25-årsåldern misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri och innehav av narkotika, två kvinnor i 50- respektive 25-årsåldern misstänks också för innehav av narkotika. I bilen hittades även skimningsutrustning som togs i beslag. Alla tre greps och fördes till polisstationen för förhör. Efter förhör blev de tre anhållna vid 06-tiden av åklagare, skäligen misstänkta för bedrägeri. Åklagare leder nu den fortsatta förundersökningen.

01.41 polisen fick uppgift om att en kvinna ska ha blivit misshandlad i sin bostad i Finspång av en man hon har en relation med. Polisen började utreda vad som hänt och då uppstod misstanke om att mannen, som är i 60-årsåldern ska ha misshandlat och hotat kvinnan, som är i 55-årsåldern. Polisen åkte till den gemensamma bostaden och hämtade in mannen till förhör, som hölls på polisstationen. Efter förhöret föredrogs ärendet för åklagare, som fattade beslut om att anhålla mannen för grovt olaga hot samt misshandel. Utredningen leds nu av åklagare.

06.06 en anmälare ringde till polisen och anmälde att man kunde misstänka inbrott i ett gatukök på Majgatan i LInköping. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det har varit inbrott. Oklart vad som har tillgripits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott, samt genomför en platsundersökning för att säkra spår efter gärningsperson/-er.

Inga andra grova brott har kommit till polisens kännedom.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen