Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 december 12.00, Fjällräddning, Vilhelmina

Lavin i Kittelfjäll, Vojmådalen i Vilhelmina kommun.

Strax efter klockan 12.00 kontaktas polisen av vittnen till en lavin i Kittelfjäll. Lavinen ska enligt uppgift ha gått från den högsta toppen öster om liftsystemet. Den uppskattas vara 60-70 meter bred och med en brottkant på 40 centimeter.

En person, en man, begravdes i snömassorna men kunde grävas fram med hjälp av sina vänner. Enligt de vittnen som fanns till lavinen ska ingen annan person ha funnits i närheten av den.

Polisen inleder en fjällräddning enligt lagen om skydd mot olyckor. Polispatrull samverkar med insatsledare från fjällräddningen. Polishelikopter används också för att dokumentera platsen från ovan. Fjällräddare samt lavinhund genomsöker området.

Personen som begravdes i snömassorna får vård på plats.

Klockan 14.00 avbryts fjällräddningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen