Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 04 december 06:36

04 december 02.15, Detonation, Malmö

Kraftig detonation i Malmö, Lantmannagatan.

Strax innan 02.00 fick polisens ledningscentral i region syd flera inringare angående en kraftig detonation på Lantmannagatan. Det var en rejäl smäll och flera billarm startade. Entrén till en livsmedelsbutik är bortsprängd. Polisen är på plats och har börjat undersöka vad som hänt. Nationella bombskyddet och kriminaltekniker är på väg till platsen. Ingen är person är skadad och ingen är misstänkt i nuläget.

Uppdatering 06.30: Teknikerna påbörjar sitt arbete vid 03.20 och är klara på platsen 04.42 och avspärrningen hävs strax därefter. Bombskyddet lämnar platsen vid 03.52. Det går under morgonen inte att svara på vad det är som har orsakat smällen, enbart att det är en kraftig sådan. Skadorna är att benämna som omfattande och är belägna till butikens entré och fönsterparti.

En anmälan har upprättats om allmänfarlig ödeläggelse och ingen person har ännu gripits. Inledningsvis går det inte att svara för huruvida händelsen kan kopplas till tidigare händelser eller om det finns någon aktuell hotbild.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen