Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 december 12.28, Trafikolycka, vilt, Sundsvall

Norra Alnö, rådjur med skadat framben.

En man hör av sig då han ser ett rådjur med ett brutet framben som går på en åker.

En eftersöksjägare har kallats ut för att spåra och kontrollera det då det finns en misstanke om att rådjuret kan vara trafikskadat. Det finns dock ingen anmälan om viltolycka i området i närtid. Att inte rapportera en viltolycka till polisen betraktas som ett brott mot jaktförordningen*.

 

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen