Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 december 12.04, Uppdatering, Umeå

Ålidhem, uppdatering kring skottlossning tisdag den 4 december.

Vid 12-tiden i går inkom en anmälan om misstänkt skottlossning på Ålidhem i Umeå. Polisen kan nu bekräfta att det skett en skjutning mot en parkerad bil. Det finns också vittnesuppgifter om att två personer har sprungit från platsen efter skottlossningen. Ingen person ska dock ha befunnit sig i bilen, och ingen person har heller kommit till skada i samband med händelsen.

Ärendet är rubricerat som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Vilket slags skjutvapen som använts har ännu inte fastställts.

Polisen gör bedömningen att detta är en händelse som rör ett fåtal individer som begår brott och ordningsstörningar.

Under gårdagen genomfördes dörrknackning i området runt Fysikgränd och Laboratorievägen. I dag fortsätter polisens förundersökning genom vittnesförhör, bearbetning av inkomna uppgifter samt analys av materialet från brottsplatsundersökningen.

Polisen har fått tips kring händelsen, men vi är fortsatt intresserade av fler uppgifter. Information lämnas till polisen via telefonnummer 114 14 eller via tipssidan på polisen.se (se länk nedan). Även eventuella fotografier eller filmer är av intresse.

Presskontakt fram till klockan 15.00 i dag är Malin Axroth som nås via telefonnummer 010-569 15 19.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen