Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 december 15.01, Stöld, Eskilstuna

Skulle kontrollera brandvarnare - stal äldre kvinnas bankkort.

11.42 Polisen fick ett samtal om en stöld i en bostad på Öster i Eskilstuna där en kvinna i 95-årsåldern blivit bestulen på sitt bankkort.

Stölden skulle ha skett vid 18-tiden på tisdagen. En person som utgav sig för att kontrollera brandvarnare kom till kvinnans bostad och när kontrollen var utförd och personen lämnat lägenheten upptäckte kvinnan att bankkortet saknades. Sedan har någon tagit ut kontanter med hjälp av bankkortet. Polisen har inlett en förundersökning om stöld.

Under fredagen inträffade en liknande händelse hos en äldre kvinna boende i Fröslunda, Eskilstuna. En person utgav sig för att vilja kontrollera brandvarnaren och när personen lämnade kvinnans bostad var bankkortet borta. Senare upptäcktes att även en summa kontanter saknades från bostaden.

I båda fallen hade personen, en kvinna, utgett sig för att komma från bostadsbolaget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen