Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 december 11.09, Åldringsbrott, Västerbottens län

Västerbottens samt Jämtlands län, man som lurat äldre personer.

Under tisdag och onsdag så har flera stölder och bedrägerier riktade mot äldre personer anmälts i både Västerbottens och Jämtlands län.

Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan händelserna. Det rör sig om en man som knackat på hos äldre personer och på olika vis försökt prata sig in i deras hem. Mannen har uppgivit olika anledningar till sitt besök vid varje tillfälle. När han väl blivit insläppt i hemmet så har han tillgripit kontanter, eller i alla fall försökt göra det, och sedan hastigt lämnat.

I nuläget finns anmälningar från Boliden där mannen i tisdags kväll knackat på hos flera åldringar på ett sjukhem, en anmälan från Åsele där en man tidigt i onsdags morse har blivit bestulen på kontanter samt ett liknande ärende i Strömsund under onsdag kväll där en kvinna blivit av med kontanter (se länkad händelsenotis nedan).

Mannen tros även ha stulit en bil i Boliden i tisdags som senare övergavs i Åsele i samband med åldringsbrottet där (se länkad händelsenotis nedan).

Brottsrubriceringarna är i nuläget stöld, försök till stöld samt försök till bedrägeri.

Ingen person har hittills frihetsberövats i ärendet, men polisen har säkrat vissa spår efter mannen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen