Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 december 09:47

07 december 07.32, Detonation, Göteborg

Larm om explosion i restaurang på Storgatan.

Flera vittnen larmar polisen efter att de har hört glaskross och kort därefter en hög smäll från The Flying Scotsman på Storgatan. Troligtvis har något explosivt kastats in på restaurangen. I samband med detta har två svartklädda och maskerade personer setts springa från platsen över avenyn i riktning mot Heden.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och har spärrat av i korsningarna Chalmersgatan/Storgatan, Parkgatan/Teatergatan samt Kungsportsavenyen/Storgatan. Nationella bombskyddet är på väg för att påbörja en undersökning av lokalerna. Fastigheten mellan Storgatan och Parkgatan utryms.

Det är i nuläget okända skador på restaurangen och inga uppgifter om personskador.

Uppdatering
Nationella bombskyddet har nu sökt igenom restaurangen och kan konstatera att inga farliga föremål finns inne på restaurangen. Troligtvis är det en handgranat som slängts in i lokalen. Avspärrningen har dragits ner till att gälla Storgatan och brottsplatsen. De som blivit evakuerade har fått återvända till sina arbetsplatser. Dörrknackning har påbörjats i området och trygghetsskapande uniformerad polis finns i området.  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen