Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 december 11:11

09 december 04.30, Rån, Sölvesborg

Kvarnvägen, Mjälby. Rån i samband med inbrott i bostad. Man gripen.

Polis kallades till en bostad i Mjälby med anledning av ett pågående inbrott i en bostad. En okänd man hade brutit sig in i bostaden där ett äldre par bor. Mannen blev påkommen och i samband med detta har han hotat med en kniv och sedan sprungit ut ur bostaden. Mannen tillgrep parets bil i samband med händelsen. Bilen larmades ut som efterlyst till de polispatruller som var i tjänst. Mannen är misstänkt för rån, hemfridsbrott, olaga hot, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel (bil). 

Klockan 06.02 fick polisens ledningscentral samtal från en bostad strax norr om Bromölla att en familj hade påhälsning av en man som ville ha deras bil. Flera polispatruller skickades till platsen och mannen kunde gripas i närheten vid en busshållplats. Det framkom uppgifter som gjorde att den gripne mannen kunde misstänkas för brotten tidigare i Mjällby och bilen från Mjälby anträffades också i närheten.

I nuläget är det inte känt vilka brott mannen är misstänkt för i det andra ärendet norr om Bromölla. Mannen är känd av polisen sedan tidigare för olika brott.

10.10 Den gripne mannen är i i 30-års åldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen