Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 december 15:02

09 december 04.33, Detonation, Malmö

Kraftig smäll, Södra Gulsparvsgatan.

Polis, ambulans och räddningstjänst skickas till Södra Gulsparvsgatan efter flera samtal om en kraftig smäll på adressen. Enligt uppgift ska det även finnas en skadad man på platsen. När polis anländer påträffas den skadade mannen, i övre tonåren, och han förs med ambulans till sjukhus. Det konstateras att något sprängts i anslutning till trapphuset på adressen, ett bostadshus, och platsen spärras av i väntan på nationella bombskyddets undersökning. Därefter kommer platsen att undersökas av kriminaltekniker. Polis arbetar på platsen med initiala utredningsåtgärder.

Enligt region Skåne vårdas den skadade mannen för livshotande skador.

Vid klockan 04.53 kommer flera samtal om en kraftig smäll på Norrbäcksgatan, och polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. När polis anländer konstateras att det sprängts i anslutning till trapphuset till ett bostadshus. Platsen spärras av i väntan på nationella bombskyddetska ska anlända. Därefter kommer platsen att undersökas av polisens kriminaltekniker. Händelsen ska inte medfört några personskador.

07.50 Både händelserna rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Båda brottsplatserna är fortsatt avspärrade.

08.31 Den skadade mannen, som är 18 år, är misstänkt för delaktighet i sprängningen. Polis kommer under dagen att arbeta med trygghetsskapande åtgärder.

09.17 Nationella bombskyddet är klar med sitt arbete på platsen, och den kriminaltekniska undersökningen pågår.

10.59 Polisen är i utredningsarbetet i båda sprängningar i behov av vittnesuppgifter,  iakttagelser och tips från allmänheten. Dessa tas tacksamt emot via Polisens växel 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen