Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 februari 15.38

22 februari 07.20, Våld/hot mot tjänsteman, Motala

Man misstänks ha försökt köra på tjänsteman. OBS: händelsen omrubricerad.

11:00 Polisen kontaktades av en tjänsteman på en statlig myndighet. Anmälaren och en kollega befann sig i området Nedre Holm för att utföra en arbetsuppgift. Mannen som berördes av ärendet motsatte sig beslutet och åkte från platsen i sin bil. Tjänstemännen berättade att mannen när han körde iväg försökt att köra på en av dem. En av tjänstemännen snuddades av bilen men ska inte ha skadats allvarligt.

Flera polispatruller beordrades till platsen och började söka efter mannen och bilen.

12:32 En polispatrull fick synkontakt med aktuell bil på Holmsvägen och bilen stannade på polisens uppmaning.

12:38 I bilen färdades den misstänkta mannen och han greps och fördes in till polisstationen. Bilen har tagits i beslag.

I nuläget är mannen, som är i 45-årsålden, misstänkt för försök till mord. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. Mannen kommer att förhöras sedan beslutar en åklagare om mannen ska anhållas.

15:31 UPPDATERING: Efter förhör med de inblandade har brottsrubriceringen ändrats till våld mot tjänsteman. Den misstänkte har efter förhör släppts efter beslut av åklagare men misstänks alltså för våld mot tjänsteman. Beslaget av bilen har hävts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen