Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 23 februari 09.51

23 februari 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Nattens händelser i länet. Nedan följer ett urval ur polisens arbetsuppgifter i Västra Götaland enligt RLC.

Presstalesmän under fredagen är Stefan Gustafsson och Hans Lippens.

Kl 22.17 Uddevalla, räddningsinsats
Räddningstjänst och polis larmas till Bokenäs där en bil av okänd anledning kört över kajkanten vid färjeläget. Två personer i bilen en man och en pojke. Enligt uppgift från platsen har båda kommit ut ur bilen. Pojken klarar sig relativt bra. Mannen uppges vara värre skadad. Det pågår HLR på platsen och en ambulanshelikopter tillkallas. Passerande har efter det att man uppmärksammat händelsen hoppat i vattnet och fått upp mannen. En mycket bra insats av de som fanns på plats enligt insatspersonal på plats.  

Mannen avförs till sjukhus. Färjetrafiken ställs in i samband med olyckan. Bilen beslagtagen, efter bärgning. Pojken överlämnas till modern, chockad men inte skadad i övrigt.

Under morgonen har sjukvården meddelat att mannen avlidit. Anhöriga har underrättats.

Kl 10.25 uppdatering: Bilen har kört igenom de bommar som finns vid påfarten. Färjan låg inte på plats. Olyckan utreds som en trafikolycka med dödlig utgång. I nuläget inga brottsmisstankar. Utredning kommer att ske hos trafikpolisen, Vänerborg.  

Kl 22.39 Ulricehamn, försök till mord alt. grov misshandel
Polis och ambulans larmas till Fiskaregatan där det enligt SOS ska finnas en en knivskadad man. Man finner en man på platsen som har skador som kan ha uppkommit via kniv, den skadade körs till sjukhus. Tillståndet okänt, han är då medvetslös. Den skadade anträffas i en bil vid en bensinstation och det är oklart var själva händelsen har inträffat. I bilen där den skadade anträffas så finns ytterligare fyra personer, de uppger dock att de inte vet hur skadorna uppkommit.

Samtliga som fanns i bilen hämtas till förhör. Bilen beslagtagen. Avspärrning på platsen. Rubricering försök till mord.

Enligt sjukvården så är den skadade allvarligt skadad men stabil. Han vårdas på Borås sjukhus. Oklart om den skadade kunnat höras. 

Kl 09.50 Uppdatering, samtliga fyra som hämtades till förhör har hörts av polis och de har sedan fått lämna polisen, ingen är delgiven misstanke i ärendet. Den skadade har ännu inte gått att höra, polisen avvaktar tillstånd från sjukvården.

Kl 23.01 Alingsås, misshandel i två fall
Polis och ambulans larmas till en bostad på Gröndalenvägen. En eller två män uppges vara skadade på platsen, möjligen knivskador. Polisen anländer och finner de båda männen, en på utsidan och en i bostaden Båda har skador som troligen uppkommit genom kniv, en i bålen och en i nacken. De båda skade grips, det går inte att avgöra på plats hur händelsen gått till. En körs till NÄL och en till Östra Sjukhuset för vård. Två anmälningar om misshandel upprättas i avvaktan på att de skadade kan höras. Platsen för händelsen spärras av.

Kl 23.34 Borås, misshandel 
Polis och ambulans larmas till en biltvätt vid Trandögatan. En man uppges vara knivskadad på platsen. Den skadade uppges ha skador på händerna. Det framkommer även uppgifter om att det kan rör sig om ett rån. På plats anträffas en man med skador, han är berusad och har svårt för att återge vad som inträffat, även oklart om han har knivskador. Den skadade körs till SÄS.

Polisen åker med till sjukhuset och det framkommer då att det inte handlar om knivskador. Mannen har troligen fallit och skrapat upp händerna. I övrigt så pekar allt på att två okänd män som attackerat den skadade bakifrån så att han fallit, ingen gripen, oklart vad som ligger bakom händelsen.

Kl 03.15 Trollhättan,  sabotage
En polisbil som står parkerad utanför polisstationen i Trollhättan börjar brinna. Räddningstjänsten kallas till platsen och de släcker branden. Ingen polispersonal skadas. Enligt vittnesuppgifter så ska en man varit synlig på platsen i samband med att bilen börjar brinna. Det framkommer även att någon ska ha hällt brännbar vätska över bilen innan den antändes.

Bilen beslagtagen/bärgad, avspärrning på platsen för teknisk undersökning. Ingen gripen.             
 

 

 

 

 

     

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen