Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 februari 10.26, Trafikolycka, Falköping

En buss och en lastbil har kolliderat vid Åttagården.

Olyckan har  på riksväg 46. I bussen har det enligt uppgift från SOS befunnit sig ca 25 personer och i lastbilen så har varit lastad med djur, kalvar.

Räddningstjänst, ambulans och polis på plats.

Enligt uppgifter från platsen så har ingen av bussens passagerare blivit skadade. Lastbilsföraren har dock fått skador och får för tillfället hjälp med att komma loss ur hytten av räddningstjänsten, tillståndet i övrigt är inte känt.

Djuren verkar för närvarande även klarat sig bra. Helt stopp i trafiken förbi olycksplatsen. Polisen leder trafiken förbi olycksplatsen via Torbjörnstorp.

Ambulanshelikopter har tillkallats. Möjligen har även en personbil varit involverad i händelsen. Personbilen har troligen inte varit involverad i olyckan utan bara fått skrapmärken som en konsekvens av kollisionen mellan lastbilen och bussen.

Kl 11.10 Det har även beställts nya lastbilar för transport av de djur som funnits på lastbilen. Föraren av lastbilen har plockats ut ur hytten och kommer att transporteras till sjukhus. Oklart skadeläge.

Olyckan kommer att utredas. Oklart vem som varit vållande till olyckan i nuläget.   

Kl 12.48 Uppdatering: Polisen meddelar att vägen åter är öppen för trafik.   

  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen