Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 februari 16.29, Stöld/inbrott, Ljusdal

Person som utger sig för att vara polis ringer och försöker komma över kortkoder.

Under fredagen har två åldringsbrott med snarlikt modus anmälts i Ljusdals kommun.
Vid den ena händelsen sker ett inbrott omkring lunchtid på Hotellgatan där någon tagit sig in i ett äldre pars bostad och stulit en plånbok med kontanter och bankkort.
En stund efter stölden blir målsägande uppringd av en person som utger sig för att vara polis. Den påstådda polisen säger att det stulna kortet hittats och nu vill uppringaren ha koden till kortet.

Den andra händelsen skedde också mitt på dagen, men i Järvsö. Den händelsen har beskrivits i en tidigare händelsenotis (23 februari 11.39 Stöld/inbrott, Ljusdal). Även efter denna händelse ringde en person, som utgav sig för att vara polis, till den bestulna och frågade efter kortkoder efter stölden. 

Det är inte känt vem som ringt de bestulna. 

En tredje äldre målsägande har också anmält stöld av kontanter ur sin bostad i centrala Ljusdal på fredagen, men förefaller inte ha blivit uppringd efter stölden.

Polisen poängterar att myndigheten inte frågar efter bankkortkoder på telefon och varnar allmänheten för att överhuvudtaget lämna ut känsliga uppgifter av det här slaget på telefon till främmande personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen