Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 februari 16.30, Rattfylleri, Nordmaling

Gräsmyr, anmälaren ligger efter en bil som vinglar kraftigt och varit nära att krocka

Anmälaren följer efter bilen och ser att den stannar på en adress i Gräsmyr. Föraren, en kvinna i 50-års åldern, uppträder som om hon är kraftigt påverkad och hon grips av de personer som är på plats. Ett så kallat envarsgripande (se nedan). När polispatrullen kommer till platsen så blåser kvinnan positivt i polisens sållningsinstrument (alcometer) och hon blir misstänkt för rattfylleri. Hon måste följa med poliserna för provtagning.

Vid provtagningen i bevisinstrumentet blåser kvinnan 1,88 promille och blir misstänkt för grovt rattfylleri.

Ett mycket bra och väl avvägt agerande av personerna på platsen!

----------------------

Envar, dvs allmänheten, har rätt att gripa den som begår brott som det kan följa fängelse på. Det ska vara på bar gärning eller flyende fot (dvs i princip ögonkontakt hela vägen från brottstillfället till gripandet). Vanliga brott är stöld, rattfylleri, misshandel. Den gripne ska skyndsamt överlämnas till polís, dvs ring och anmäl till polisen. Det är tillåtet att använda våld för att genomföra gripandet men våldet ska gå att försvara. Här är det viktigt att den som agerar gör en riskbedömning, det kan vara förenat med stora risker att ingripa. Den misstänkte kan sätta sig till motvärn och kan bära vapen i någon form. Alternativet till ingripande är att notera och i förekommande fall ringa upp polisen och följa efter/hålla koll på gärningsmannen

 


 

 


 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen